DOLAR 32,5972 0.35%
EURO 34,7819 0.09%
ALTIN 2.506,350,90
BIST %
BITCOIN 20906501,50%
Çankırı
15°

PARÇALI BULUTLU

19:51

AKŞAM'A KALAN SÜRE

117 okunma

Türkiye Üniversitelerinde Fikrî Mülkiyetin Üretilmesi Ve Ticarileştirilmesi Toplantısı Yapıldı

ABONE OL
11 Eylül 2019 09:47
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Çankırı’da Yeni Gün
Çankırı Karatekin Üniversitesi Çankırı Karatekin Üniversitesi Rektörlük Konferans Salonunda gerçekleştirilen toplantı, tanıtım filmi gösterimi ile başladı. Gösterimin ardından açılış konuşması yapan Rektör Prof. Dr. Hasan Ayrancı, “Çankırı Karatekin Üniversitesi büyüyen, yenilikçi ve bütün yeni teknoloji standartlarını kavramış, gelişime açık bir üniversite olarak kendini günden güne gösteriyor. Türkiye’de en fazla program açan üniversite olduk. Gittikçe büyüyor ve gelişiyoruz. Sadece niteliksel olarak değil niceliksel olarak da büyüyoruz.” dedi. Ayrancı, “Fikrî mülkiyet dediğimiz alan artık daha büyük önem arz ediyor. Biri 2017 yılında alınan Yumurtalı Tatlısı, diğeri de 2019 yılında alınan Sarmısaklı Et Yemeği olmak üzere Çankırı’nın şu anda iki tescili var. Belediye ile görüşmelerimiz sonucunda bu çalışmaların 400’e kadar çıkabileceğini öngörüyoruz. Bunlar oldukça sevindirici gelişmelerdir.” şeklinde konuştu.
Rektör Ayrancı’dan sonra söz alan Türk Patent ve Marka Kurumu Başkanı Prof. Dr. Habip Asan tarafından gerçekleştirilen bilgilendirme toplantısında fikrî mülkiyet, Türk Patent ve Marka Kurumunun üniversitelere yönelik faaliyetleri, Yeni Sınai Mülkiyet Kanunu’nun üniversiteler açısından değerlendirilmesi gibi önemli başlıklar yer aldı. Asan, fikrî sermayenin önemi ile fikrî sermaye payının son 40 yıldaki değişimini örneklerle açıkladı. Fikrî ve sınai mülkiyet, patent, marka, tasarım ve coğrafi işaret ile ilgili açıklamalarda da bulunan Prof. Dr. Habip Asan, konuşmasında bu konularda üniversitelerdeki mevcut durumla ilgili bilgilere yer verdi. Asan, günümüz üniversitelerinin “3. Nesil Üniversite” modelini örnek alması gerektiğini vurgulayarak, “sadece parayı bilgiye dönüştüren değil, bilgiyi de paraya dönüştüren üniversiteler” olması gerektiğinin altını çizdi.
Soru cevap bölümünün ardından Türk Patent ve Marka Kurumu Başkanı Prof. Dr. Habip Asan tarafından Üniversitemize “Koruma Markası Belgesi” verildi.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.