DOLAR 32,3386 0.17%
EURO 35,1876 -0.01%
ALTIN 2.244,640,06
BIST %
BITCOIN 2112394-4,42%
Çankırı

AZ BULUTLU

13:18

ÖĞLE'YE KALAN SÜRE

92 okunma

Tanıtıma 4 proje

ABONE OL
29 Eylül 2020 09:45
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Çankırı’da Yeni Gün

Kuzey Anadolu Kalkınma Ajansı (KUZKA) tarafından yürütülen “2020 Yılı Şehir Tanıtımı ve Markalaşma Teknik Destek Programı” kapsamında başvurusu kabul edilen projelerin değerlendirme süreçleri tamamlandı. Değerlendirme sonucunda Kastamonu, Çankırı ve Sinop illerinden toplam 13 proje desteklenmeye hak kazandı.

05 Ağustos 2020 tarihinde ilan edilen “2020 Yılı Şehir Tanıtımı ve Markalaşma Teknik Destek Programı”na başvurusu alınan projelerin değerlendirme süreçleri tamamlandı. KUZKA tarafından çalışmaları sürdürülen “Şehir Tanıtımı ve Markalaşma Sonuç Odaklı Programı”nın bir bileşeni olarak kurgulanan teknik destek programı kapsamında bölge illeri Kastamonu, Çankırı ve Sinop’un tanıtımına ve markalaşmasına katkı sağlayacak farklı nitelikteki projelere teknik destek sağlanacak.

Stratejik planlama, ürün geliştirme, etkinlik yönetimi, ambalaj tasarımı, parkur oluşturma, uluslararası ağlara erişim, tasarım odaklı düşünme gibi alanlarda teknik destek sağlanacak program ile Kastamonu ve Çankırı’dan 4’er, Sinop’tan 3 projeye destek verilirken, 2 proje de Kastamonu-Çankırı illerinde ortak olarak uygulanacak.

KUZKA’nın “Şehir Tanıtımı ve Markalaşma Sonuç Odaklı Programı”, mali ve teknik destek programları uygulanmasının yanı sıra, turizm eylem planlarının operasyonelleştirilmesi, entegre destinasyon tanıtım çalışmaları yürütülmesi ve uluslararası ağlara erişim gibi birçok faaliyeti içeriyor.

Çankırı’dan 4 proje kabul edildi

Çankırı’nın tanıtımına ve markalaşmasına katkı sağlayacak olan toplamda 4 projenin ikisi Eldivan ilçesinde yer alırken diğer iki proje de Çankırı Merkez ilçe ve Ilgaz ilçesinde yer alıyor.

Eldivan’dan iki proje desteklenmeye değer görüldü

Eldivan’da desteklenmesine karar verilen projelerden ilki Eldivan Kadın Girişimi Üretim ve İşletme Kooperatifi tarafından hazırlanan ‘Çankırı Tuzu ve Eldivan Kirazının Markalaşma Çalışması’ projesi. İkinci proje ise Eldivan Belediyesi tarafından hazırlanan ‘Eldivan’ın Değerli Tescille Korunuyor’ projesi.

Çankırı Belediyesi tarafından hazırlanan ‘Tuz Fest Etkinlik Yönetim Danışmanlığı Hizmeti Sağlanması’ projesi de desteklenen projeler arasında yer alırken Ilgaz Belediyesi tarafından hazırlanan ‘Ilgaz Citta Slow ile Markalaşıyor’ projesi de Çankırı’nın tanıtımına ve markalaşmasına katkı sağlayacak farklı nitelikteki projeler arasında yer aldı.

İlçeler il merkezini geçti

Çankırı il genelinde ikisi Eldivan biri Ilgaz olmak üzere toplamda üç projeye ilçelerden başvuru yapılırken Çankırı il merkezinden yalnızca Çankırı Belediyesi’nin projesi ile bir adet başvuru yapıldı. Başvuru sayılarına göre ilçeler il merkezini geçti.

Kastamonu Valiliği tarafından başvurusu kabul edilen ‘Ilgaz Dağı Ortak Turizm Vizyonu’ projesinin Kastamonu adı ile başvuru yapılması dikkat çekti.

Çankırı İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü Çankırı’nın tanıtımına ve markalaşmasına ne derece katkı sağlayacak

Kastamonu İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü tarafından başvurusu yapılan ‘İstiklal Yolu Yürüyüşü 100.Yılına Hazırlanıyor’ projesine ise Kastamonu ilinden başvuru yapıldı. İstiklal Yolu 2018 yılında millî park ilan edilmişti. Milli Mücadele’nin en önemli kritik noktalarından birisi olan tarihi İstiklal Yolu ile ilgili olan projenin başvurusu Kastamonu İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü tarafından yapılırken Çankırı İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü’nün Çankırı’nın tanıtımına ve markalaşmasına ne derece katkı sağlayacağı da akıllarda soru işareti bıraktı.

Tarihi İstiklal Yolu

İnebolu’dan alınan cephanenin Kastamonu, Çankırı il sınırlarını aşarak Ankara’ya,  344 km. mesafedeki   cepheye  taşınmasında,  kadınıyla çocuğuyla, yaşlısıyla  Anadolu insanının zoru başarmasını,   Kurtuluş Savaşımızın başarıyla sonuçlanmasını sağlayan yol   İstiklal Yolu’dur.

107 km.lik bölümü İlimiz sınırları içerisinde kalan İstiklal Yolu’nun önemini vurgulamak ve genç kuşaklarda tarih bilinci oluşturmak amacıyla 2009  yılından itibaren  Ekim ayı içerisinde  İstiklal Yolu Yürüyüşü yapılmaktadır. İstiklal Yolunun ilimiz sınırları içerisinden geçen   23 km’lik bölümü Ankara 1 Nolu Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu tarafından Tarihi Sit olarak tescil edilmiş, yol güzergahına işaretleme ve bilgilendirme levhaları konulmuş,  ayrıca İSTİKLAL YOLU ile ilgili farkındalık yaratmak amacıyla Ilgaz ilçemizde,  İstanbul – Karadeniz hattı  ve  Ankara- Kastamonu güzergahlarında seyahat eden yolcuların görebileceği  D-100 Devlet Karayolu kenarındaki alana 5 m. yüksekliğindeki  devasa harflerle İSTİKLAL YOLU yazısı monte edilmiştir.

İstiklal Yolu hakkında ayrıntılı bilgi İstiklal Yolu Eğitim, Kültür, Turizm ve Gençlik Derneğine ait  www.istiklalyolu.com  internet sitesinde mevcuttur.

İstiklal Yolu Rotası (25 km):

Milli Mücadele yıllarında İstanbul’dan Anadolu’ya nakledilen cephane ve insan kaynağının ulaştırılmasında tarihi bir rol oynayan ve yöre insanının büyük fedakârlığına sahne olan İnebolu-Kastamonu-Ilgaz-Çankırı-Kalecik ve Ankara güzergâhı İstiklal Yolu olarak isimlendirilmekte olup Çankırı ve Kastamonu Valiliklerince değişik etkinliklerle kutlanmaktadır.

Milli Mücadele yıllarında Çankırı-Ilgaz-Kastamonu yolu olarak kullanılan ve bugün terk edilmiş olan Ayan-İkiçam-Doğdu Karakolu-Topalalinin Hanı-Kıyısın-Üçoluk Karakolu güzergâhının bir kısmı halen orijinal dokusunu korumakta olup son dört yıldır Valiliğimizce Üniversitemiz ve Ilgaz kaymakamlığı ve Belediyesinin de katkılarıyla bu rotada etkinlik gerçekleştirilmektedir.

Kolay bir rota olan ve Ilgaz Kuşçayırı köyü ile Merkez Ayan köyü arasında 800-1500 m. rakımlar arasında yer alan İstiklal Yolu tek günlük olarak planlandığı takdirde ortalama 10 saat sürmektedir.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.