DOLAR 32,4023 0.22%
EURO 35,1424 -0.07%
ALTIN 2.322,970,15
BIST %
BITCOIN 23002172,02%
Çankırı
14°

HAFİF YAĞMUR

05:24

İMSAK'A KALAN SÜRE

78 okunma

Teknoloji çiftçilerin hizmetine sunuldu

ABONE OL
15 Eylül 2021 18:20
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Çankırı’da hayvancılığını geliştirmek, kaba yem ihtiyacını karşılamak ve girdi maliyetlerini düşürmek adına Çankırı İl genelinde 2021 yılı içerisinde % 75 hibeli 731 torba Silajlık Mısır, 7.900 kg yonca ve 9.000 kg yem bezelyesi tohumu dağıtımı yapıldı. Yem Bitkileri Üretimini Geliştirme Projesi kapsamında dağıtılan bu tohumlar, toprakla buluşarak, ortalama 4.386 da Silajlık Mısır, 3.160 da Yonca ve 900 da alanda Yem Bezelyesi ekilişleri uygulandı.

Tarım ve Orman İl Müdürlüğü kontrolünde yapılan ekilişlerin hasat vakti geldiği için, verilen emeklerin karşılığını alabilmek adına Şehit Mehmet Ata Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde silajlık mısır hasadı gerçekleştirildi. İl Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, ”Bakanlığımız desteği ile alımı yapılan sıra bağımsız silaj yapma makinesi ile hasat edilen mısırlar, yine Bitkisel Üretim Genel Müdürlüğünün destekleriyle ilimize kazandırılan ve geçtiğimiz günlerde yapılan protokolle Çankırı Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliğine devredilerek, çiftçilerimizin hizmetine sunulan silaj paketleme makinesi ile paketleme işlemi uygulaması yapıldı.Bakanlık destekli uygulamakta olduğumuz projeler sayesinde tarım ile teknolojinin buluşması sağlanmış, sonuç olarak ise silajlık yem bitkisi ekilişi teşvik edilmiş, kaliteli kaba yem üretiminin artırılması, üreticilerin yaptıkları silajın kalitesini artırmak, silaj yapımı sırasında oluşan kayıp ve zayiatları önlemek ve depolama maliyetlerini azaltmak hedeflenmiştir.” denildi.

Düzenlenen hasat etkinliğine katılan Tarım ve Orman İl Müdürü Dr. Hüseyin Düzgün, hayvancılığın ülke tarımına verdiği katma değere dikkat çekerek, tarımın teknoloji ile buluşmasının işgücü, depolama vesair girdilerin düşmesine, verim ve kalitenin artışına büyük bir etken olduğunu ifade etti.

Hasat etkinliğine katılan İl Milli Eğitim Müdürü Muammer Öztürk ise ”Tarımda teknolojik değişimleri, uygulamalı olarak öğrencilerimize gösterebilme imkânı buldukları için memnuniyet duyuyoruz” diyerek emek ve gayretleri için Tarım ve Orman İl Müdürü Dr. Hüseyin Düzgün ve çalışma arkadaşlarına teşekkürlerini iletti.

Programa katılan, damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği Başkanı Ömer Çendek’te kısa bir konuşma yaparak; “Bu proje ile alınan silaj paketleme makinasını, Çankırı ilimizde mısır eken çiftçilerimizin hizmetinde kullanacağız. Bu manada makinayı İlimize kazandırılması hususunda emeklerinden dolayı başta valiye, vekillere ve müdürlüğümüze teşekkür ediyorum” diyerek faydalı bir makina olacağını belirtti.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.