Vali Abdullah Ayaz çeltik hasadında çiftçileri yalnız bırakmadı

Türkiye’nin pirinç ihtiyacının karşılandığı bölgelerden olan Kızılırmak İlçesi’nde çeltik hasadına başlandı.
Kızılırmak İlçesi’ne bağlı Aşağıalagöz köyünde Vali Abdullah Ayaz’ın da katılımıyla çeltiğin hasat edilmesi için biçerdöverler tarlalara girdi. Vali Ayaz’da biçerdövere binerek zorlu hasat mesaisine şahitlik etti. Abdullah Ayaz, Çankırı’nın Türkiye’nin çeltik üretiminin yüzde 3’ünü karşıladığını söyledi.
Çiftçilerin hasatına şahitlik etmek için geldiklerini belirten Ayaz, “İlimizde de 7-8 bin dekarın üzerinde alanda çeltik ekiliyor. Bugün de çiftçilerimizin haşatına şahitlik etmek, bereketli olsun demek için buradayız. Mahsül güzel malum buğday, arpada çiftçilerimiz talihsizlik yaşadılar; bir kuraklık oldu. İnşallah burada onun herhangi bir örneğini görmüyoruz. Çiftçimiz üründen, verimden memnun. İnşallah güzel bir kazanç elde edecekler. Biz de çeltik üretimini geliştirmek için arkadaşlarımızla beraber çalışmaya devam edeceğiz.” dedi.
Valim Ayaz ardından bölgede damla sulama sistemiyle çeltik üretimi yapan bir çiftçiyi ziyaret ederek üretim hakkında bilgi aldı. Ayaz ve beraberindekiler Kızılırmak İlçesi’nde çeşitli ziyaret ve incelemelerde bulundu.
Kızılırmak Kaymakamlığını ziyaret eden Abdullah Ayaz, Kaymakam Emine Dilce ile bir süre görüştü. İlçe Emniyet Amirliği ve Jandarma Komutanlığını da ziyaret eden heyet, Kızılırmak Belediye Başkanı Bayar Soysal ve Kızılırmak’ta faaliyet gösteren özel bir işletmeyide ziyaret etti.
Bu haber 1919 kez okundu.-
Belediyenin ürettiği unlar ihtiyaç sahiplerine dağıtılacak
-
Korgun Belediyesi mülkiyetindeki arsalar sosyal konut yapımı için TOKİ Başkanlığına devredildi
-
Geleneksel Yapraklı Yayla Şenlikleri düzenledi
-
Havalimanlarındaki inflight hizmeti 5 yıllığına kiraya verilecek
-
36 adet taşınmazın satışı yapılacak
-
Kat karşılığı inşaat yapım ihalesi